Olin 22.11. kuuntelemassa Veikkolassa Mia Skogsterin luentoa, joka oli hyvin mielenkiintoinen ja piti sisällä viettikouluksesta kertomisen. Paljon sain hyviä ideoita kouluttamiseen, joita aion kokeilla ja soveltaa Nipalle. Yritän korjailla vähän pohjaa, jonka olen rakentanut koulutuksillemme ja jossa on selviä aukkoja. Katsotaan miten se lähtee sujumaan. ;)

23.11. pääti kuitenkin uskaltautua Mynämäen seudun koirakerhon järjestämiin möllitoko kisoihin, jotka oli tarkoitettu jäsenille. Edelliset koeyritykset ovat menneet pieleen, enkä halunnut enää alle huonoja suorituksia, joten ilmoitin meidät mölliluokkaan. Osallistujia oli ensin paljon luokassa, mutta lopulta niitä yritettiin jakaa myös alo-luokkaan, jonne oli alkuun vain yksi menossa kuten avo-luokkaankin. Lopulta mölliluokkaan jäi neljä meidän lisäksi. Seuranamme oli bordercollie, belgi, sakemanni ja rotikka. Paikalla olo ja maahan meno jännittivät, kosa ilma oli erittäin kylmä kuten luonnollisesti maakin. Paikalla oloa lyhennettiinkin 1minuuttiin. Kaikki liikkeet sai tehdä hihnassa ja makupaloja sai käyttää. Paikalla makuussa kaikki jäivät koirien eteen pitäen hihnasta kiinni, ettei mitään sattuisi. Hyvin sujui. Olimme Nipan kanssa kolmansia vuorossa. Palkkasin Nipan aina suorituksen jälkeen ja kokonaisuudessa meillä meni treenien määrään nähden ihan kivasti. Tuomari sanoi niin kivasti, että kyllä se näyttää osaavan, vaatii vaan pientä hiomista. Vai pientä.. ;P Esteen jälkeen Nipa läksi haistelemaan, mutta tuli huudosta onneksi takaisin päin ja jopa seisahtui kun käskin ja odotti nätisti.

Nää nyt oli tämmöset, mut piristi kummasti kun oikein hieno pokaali saatiin ja isoin ruusuke kuin koskaan ennen. Nyt suunnataan katse kevääseen ja toivotaan ihmeitä treenitulosten suhteen! :D

Lopuksi mölliarvostelu:

Luoksepäästävyys          10

Paikalla makaaminen      10

Seuraaminen kytkettynä  9,5

Maahanmeno                 8

Luoksetulo                    10

Seisominen                    8

Estehyppy                     5

Kokonaisvaikutus          8,5