Jeps jeps. Viime sunnuntaina eli 2.3. aloitettiin siis treenaaminen tottis puolella tänä vuonna. Oltiin tuossa lähikoulutuskentällä ekaa kertaa Mynämäen seudun koirakerhon järjestämässä koulutuksessa. Täytyy kyllä sanoa, että ulkona oltiin Nipan kanssa ku lumiukot.. ;) Nipaa kiinnosti kaikki hajut maassa ja toiset koirat, mä olin vaan hidaste hihnan toisessa päässä. Harjoiteltiin siis perusasentoa, pujottelua toisten koirakkojen ohi sekä luokse tuloa. Ei mitään katestrofaalista onneksi sattunut ja Nipa kyllä lyhyissä pätkissä jaksoi keskittyäkkin.

Maanantaina 3.3. mentiin sitten syksyllä jo tutuksi käyneellä SRY:n alaosaston kentälle Haunisiin. Siellä siirryttiin junnuryhmään, missä on onneksi kasvattaja Nipan siskon kanssa mukana, niin ei ole niin orpo olo itsellä... Meitän taisi junnuryhmässä olla n. viisi, kaksi uroksen omistajaa ja kolme nartun. Otettiin treenit yksitellen, jotta pystyttiin paremmin seuraamaan toisten harjoituksia. Aloitettiin perusasennosta ja siitä seuruuta. Nipa toisti sunnuntaista ja meni nenä pitkänä, nakit eivät napanneet. Päätettiin koittaa patukalla palkkaamista ja johan alkoi lyyti kirjoittamaan! Nipa innoistui heti, ei pitkiksi pätkiksi, mutta kuitenkin. Lähinnä ongelma on nyt mun palkkaamisnopeudessa. Nakeilla kun olen palkannut Nipaa pienestä pitäen, niin nyt tuntuu hankalalta ajoittaa oikein patukka. No, harjoitus tekee mestarin (ehkä..). Loppuun otettiin luokse tulo. Nipa ei vielä pysy yksin paikallaan, joten kouluttaja piti kiinni. Nipa tuli vauhdilla luo, mutta meni hieman ohi, joten tähän loppuun täytyy kiinnittää huomiota.

Tiistaina otin Nipan kanssa lyhyen treenin hoitolan pihalla. Nameilla (frolic) houkuttelin sivulle ja siitä patukkapalkalla seuruuta. Tällä kertaa tuntui, että frolicit olisiva ehkä toimineet paremmin tai sitten vaan pitäisi nopeammin palkata lelulla. Vaikeeta.. Hajut olivat myös voimakkaat hoitolalla, joten tämä oli iso häiriö Nipalle, kun tuntuu nykyään leijuvan vain niiden vallassa. Loppuun otin luokse tulon. Käskin Nipan istua ja pääsin varmaan 10 metrin päähän, kun kuulin että nyt läks tulee. Käännyin äkkiä ja huusin "tänne" ja Nipa tulikin suoraan vauhdilla eteen istumaan. Hieman jäi rakoa, mutta olin ihan tyytyväinen. :)