Aloitin Nipan kanssa verijälkikurssin (mejä) 9.5. Ensimmäinen jälki oli aika lyhyt ja se ajettiin heti kohta kun se oli tehty. Nipa haisteli alkumakausta pitkään ja hartaasti. Sitten se paineli puskaan pissalle, potki ja murisi. Toisti tätä moneen otteeseen jäljen ajan.  Ei kuulemma haitannut mitään. Toisessa kulmassa jäi vähän haahuilemaan, mutta otti jäljen uudestaan kun en auttanut siinä.

Eilen 16.5. tehtiin toinen jälki, joka oli melkein puolet edellistä pidempi ja siinä oli makaus suorallakin. Jäljen loppuun vietiin palkan lisäksi sorkka. Nipa lähti heti hyvin ajamaan jälkeä, kalliolle noustessa jäi hetkeksi haahuilemaan, mutta jatkoi nopeasti. Tarkasti hienosti makauksen kulmassa, suoralla meni aika vauhdilla makauksen ohi, kun en huomannut yhtään hidastaa. Seuraavan kulman teki taas hyvin ja suunnisti suoraan loppumakaukselle. On sitä vaan hienoa seurata kun koira tekee hyvin töitä ja vielä mielellään.  Ensi kerralla tehdäänkin ryhmässä toinen toisillemme jäljet.

15.5. käytiin Nipan kanssa Vesilahdessa karhunhaukkukokeessa. N. 50m ennen karhua alkoi jälki ja Nipa haisteli sitä pitkään ja hartaasti. Mulkoilu karhun suuntaan alkoi ja varovaisesti lähestyttiin. N.20m ennen karhua Nipa nosti kovan äläkän. Haukkui, murisi ja potki maata karvat pystyssä. Kun karhu kääntyi, läksi Nipa kuin rusakko makuulta pakoon. Jätti sitten mut sinne karhun kanssa h-moilasena. Haukkui n. 50m päässä ja kun karhu uusiksi liikkui, paineli Nipa rakennuksen takaa parkkikselle. Kävin hakemassa sen sieltä pariin otteeseen, mutta aina kun karhu liikkui, läksi Nipa pakoon.

Kokeen järjestäjä totesi, ettei voi antaa mitään arvostelua, kun Nipa ei jäänyt yhtään haukkumaan karhua yksin. Nauroi vain, että jos koira metsässä painelee kovaa vauhtia haukkuen ohi, niin kannattaa juosta samaan suuntaan.

Haju alkaa tästä.

Nipa nostaa metelin. (Karhun alla lavetilla on verta ja karhun paskaa).

Nyt ei enää äiti auta!

Vieläkö se piru tulee perässä ja mihin se äiti jäi?!?

Turvaan!

Uusi yritys..

Nipa ei jäänyt katsomaan miten käy..

Masin kanssa ollaan edelleen aika vähän tottista tehty. Jahka keväiset tavoitteet Nipan kanssa ovat ohi, niin Masin kanssa treenataan enemmän. Kaksi kertaa ollaan yht. 4 makkararuutua tehty ja oikein kivasti Masi niissä keskittyy, eikä tule ruudusta ulos.