Keskiviikko aamuna Nipan sieraimesta tuli taas verta. Onneksi oli sille päivää varattuna eläinlääkäriin aika kontrolliröntgeniin, niin pääsi samalla tutkimaan nenän vuotoa. Molemmista takajaloista otettiin kuvat ja ne olivat luutuneet odotetusti. Vasemman jalan nivelrikko oli pahentunut, mutta Nipan historian tuntien, se ei ollut mikään ihme.

Eläinlääkäri tarkasti Nipan suun limakalvot ja löysi useita verisiä länttejä, petekkioita. Epäili siis nenän verenvuodonkin kuuluvan samaan oireeseen, eli kipulääkkeen pitkäaikainen käyttö aiheuttaisi tämän. Nipasta otettiin verinäyte kokeita varten ja niiden tulokset saisi seuraavana päivänä.

Olin aivan murtunut tämän kuultuani, koska olin koko ajan tätä pelännyt, kun jatkuvasti kipulääkettä jouduttu käyttämään, että Nipalle tulee mahahaava. Torstaina sitten eläinlääkäri kertoi, että kaikki muut arvot olivat normaalit tai oikein hyvät, paitsi strombosyyttejä ei ollut veressä oikeastaan lainkaan. Eli verihiutaleita ei löytynyt, vaikka koe tehtiin kahdessa eri paikassa. Tämän aiheuttaa juuri esim. virus tai tulehduskipulääkkeen pitkäaikainen käyttö. Hoidoksi määräsi kortisonia ja vatsaa rauhoittavaalääkettä. Kipulääkettä ei saa samaan aikaan käyttää, mutta kortisonin pitäisi lievittää kipua.

Juttelin myös Nipan oman eläinlääkärin kanssa asiasta, ja hän sanoi, että hyvään aikaan verikokeet tuli otettua. Sillä nenä tuskin on ainoa paikka mikä vuotaa, vaan Nipalla on todennäköisesti myös vatsahaava. Kertoi myös, että jos verenvuoto olisi esim. alkanut keuhkoissa, olisi voinut mennä kauan ennen kuin sitä olisi huomatta ja Nipa olisi kerjennyt silloin menemään jo tosi huonoon kuntoon! Sanoi, että yleensä tämä hoito kyllä auttaa, mikä Nipalle nyt määrättiin.

Näin sopii siis toivoa! Kahden viikon päästä on taas kontrolli. Nipa sai tänään ensimmäisen kortisonisatsin ja oli silmin nähden väsynyt. Ei jaksanut jumpassakaan esittää tavallisia venkoiluliikkeitään. Illan mittaan on virkistynyt.

Taas menin liian positiivisin mielin eläinlääkäriin ja se on joka kerta kostautunut.  Toivottavasti nyt päästäisiin tämän kuurin myötä kipulääkkeistä eroon tai määrä pienenisi ainakin oleellisesti, niin taas pärjättäisiin...