Mistäköhän sitä taas aloittaisi.. Edellisessä kirjoituksessa kirjoitin, että ollaan menossa Masin kanssa näyttelyyn. Siellä käytiin ja Masi oli ainut pentu, ollen pek1 KP ROP. :) Ja tähän taitavat nämä hymiöt sitten taas jäädäkkin.. Masi ontui ajoittain vasenta etujalkaansa ja varasinkin sille ajan Vettoriin. Sen molemmat etujalat kuvattiin siellä ja tulos oli, että molemmissa kyynärissä epäiltiin olevan irtopalat.. Sitä tunnetta en pysty sanoin kertomaan joka koitui eläinlääkärin sanoista. Olin murtunut.. Suositus oli, että molemmat kyynärät tähystetään ja mahdolliset irtopalat poistetaan.

Päätin heti, että Masin leikkaa Jan Räihä, joka menestyksekkäästi leikkasi Nipan silloin toistamiseen. Onni oli siltä osin matkassa, että Räihä oli jäämässä lomalle, mutta tuli yhtenä päivänä leikkaamaan ja Masi mahtui sille päivälle! Lomamme ajan Masin tuli kulkea hihnassa ja syödä kipulääkettä.

Ennen lomaa Nipa sai kortisonipiikin vasempaan polveen ja oireili sitä sen jälkeen, mutta jalka rauhoittui onneksi viikon sisällä. Eetu-undulaatti kuoli äkillisesti ja Pimu jäi yksin. Pimulle löytyi onneksi hyvä koti tuttuni luota, jonne se on sopeutunut hyvin. Kaikki tämä taakka harteilla suuntasimme lomalle Saariselälle..

Saariselällä aika kului hyvin erilaisia nähtävyyksiä ja tapahtumia kierrellen. Masi ihastui poron paskaan ja söi sitä aivan koko ajan kuin karkkia. :P Nipakin tykkäsi viime vuoden tavoin poroista, mutta jahti mielessä. ;) Ostinkin Nipalle pari pulloa poron verta jälkitreenejä ajatellen. Kapusin Nipan kanssa pariin kertaan Kaunispään huipulle ja voi niitä maisemia! Tässä muutama kuva reissusta.

Loman jälkeen olikin sitten vuoro lähteä Espooseen Räihälle Masin kanssa. Keskustelimme tovin Räihän kanssa, että operoidaanko vain toinen vai molemmat samalla kertaa. Päädyimme siihen, että molemmat tähystetään nyt. Räihä kertoi, että tulisi enemmän tähystää koirien etujalkoja, sillä 10% löydöksistä on jotain muuta kuin irtopaloja.

Räihä soitti leikkausten välissä kertoakseen, että oli leikannut Masin ja se kuului siihen 10%:in. Kummassakaan kyynärässä ei ollut irtopaloja vaan rustomuutokset. Se mikä teki asiasta ihmeellisen oli se, että ne olivat molemmissa jaloissa eri nivelissä. Kun yleensä jos vasemmassa on kyynärässä, niin oikeassakin on kyynärässä eikä esim. olkanivelessä. Räihä kertoi putsanneensa rustot pois ja alta löytyi tervettä luuta. Hän ei osannut sanoa mistä tämä johtui, mutta epäili ettei ainakaan olisi perinnöllistä. Ennuste on toiveikas. Jatkohoitona glukosamiinivalmistetta ja cartrophenpiikkisarja. Ja aika näyttää sitten miten paranee. Leikkauksen jälkeen Masi on kävellyt ihan normaalisti.