Mistähän sitä oikein taas aloittaisi kun aikaa kulunut taas viime kirjoituksesta..

Nipan kortisoni loppui tuossa viime kuun alkupuolella. Kortisonikuurin aikana liikkuminen oli oikein erinomaista, mutta huononi päivä päivältä enemmän kun aikaa kului kuurin lopusta. Soitin Räihälle asiasta ja hän neuvoi antamaan metacamia (kun tähän asti oli käytetty rimadylia). Näin tehtiin ja samalla annoin Niaplle antepsinia vatsan suojaksi. Liikkuminen paranikin huomattavasti lääkkeen myötä.

Pari viikkoa kortisonin käytön lopettamisesti otettiin kontrolliverikokeet taas. Niiden tulosten saantiin meni lopulta liki pari viikkoa ja kun ne viimein saatiin, niin eiväthän nekään tietenkään ihan kunnossa olleet taas. Tulehdusarvot ja eosinofiili olivat koholla.  Syytä ihmeteltiin..

9.10. Nipa voisi huonosti ja oksensi ruokansa ja oli vaisu. Illalla kuitenkin söi jo ja oli virkeämpi. Sunnuntaina taas oksensi ruokansa. Ihmettelen asiaa, mutta ajattelin paaston auttavan. Ell kanssa puhuttuani tämän kaiken aiheutti ilmeisesti Lopatol vet. matolääke jonka annoin Nipalle 6.10. Ei kuulemma ole kovin vatsaystävällinen. Tietää olla jatkossa käyttämättä.

11.10. oli Espoossa Räihällä Nipan kontrollikuvaus. Samalla reissulla kuvattiin niin etu- kuin takaosa. Polvet olivat Räihän mukaan kaikki leikkaukset huomioonottaen oikein hyvät. Kuvat olivat kaikenkaikkiaan "siistimmät" kuin kuvissa keväällä. Nivelrikko oli siis pysähtynyt/hidastunut.  Etupäässä oli muutoksia, muttei mitään hälyyttävää tai mitään mikä pitäisi vaivata. Koska Nipa kuitenkin varoi vas. takajalkaa, niin laitettiin siihen kortisonipiikki suoraan niveleen. Katsotaan nyt sitten mikä vaikutus sillä on.

Räihä kommentoi veriarvoihin vain, että loiset voivat aiheuttaa eosinofiiliarvon kohoamisen.

Espoosta kotiuduttuamme huomasin Nipan lation paikkeilla selässä kaljuja länttejä ja kun rupesin tutkimaan asiaa, niin karvaa lähtikin sitten melkein kaljuksi saakka isolta alueelta!  Seuraavaksi aamuksi oli onneksi varattu jo aika eläinlääkärille (piti rokottaa Nipa ja kissalta leikata patti), joten rokotuksen peruuntumisen sijaan saatiinkin uusi vaiva. No, aamuun mennessä alueeseen oli ilmestynyt punaisia länttejä ja ell epäilikin heti kapia. Tosi kiva! Eikun strongholdia niskaan ja parin päivän päästä pesu. Miten Nipalle voikin tulla kaikkea koko ajan! Onneksi ei tartu helpolla kissoihin..

Cartrhophen-piikit aloitetaan nyt myös samalla kortisonin kanssa, kun edellisen kerran olen Nipalle ne piikittänyt vuoden vaihteessa..

Tässä varmaan kaikki tiivistetysti nyt tähän hätään..