Osallistuin eilen SRY:n järjestämään tokokoulutuspäivän, joka pidettiin hienossa FinnAni hallissa Veikkolassa. Paikka oli mielestäni oikein hieno, pohja oli hyvä tekonurmi ja tilaa riitti, kun koko halli oli käytössä. :-) Kouluttajana oli Miia Heikkinen http://www.firmala.fi/~Nando/index.php?p=EnnenFabua Osallistujia taisi olla 8kpl, kaikki alo tai avo-luokissa kilpailevia. Jokaisen kanssa käytiin läpi oman luokkansa liikkeet ja mietittiin Miian kanssa miten lähteä korjaamaan/työstämään liikettä tai opettamaan uutta.

Nipan paikallaolo sujui hyvin. Kerran oli kuulemma olemattomia pallejaan haistellut, mutta en ota siitä mitään paineita, kun yleensä makaa ihan liikkumatta.

Seuruussa ei myöskään ollut mitään kummempaa häikkää.

Liikkeestä maahan meno oli ok.

Luoksetulon pysäytystä ei tehty, koska kerroin Nipan ennakoivan sitä. Tehtiin siis läpi juoksu, joka sujui ilman hidasteluita. Ryhdyn nyt kuitenkin Nipan kanssa treenaamaan kiertoa ja haen sitä kautta nopeutta pysähtymiseen. Samaan aikaan harjoitellaan sitten tuota vauhtiluoksetuloa, jotta siitä saadaan viimeinenkin himmailu pois, ennen kuin taas ryhdyn pysäytyksiä tekemään.

Liikkeestä seisominen sujui tuttuun tapaan muutaman askeleen valumisella ja Nipa ohikulkiessa meinasi lähteä perään, mutta toisella käskyllä jäi kuitenkin seisomaan. Tätä pitää nyt harjoitella erittäin mustavalkoisesti. Max. yks askel sallitaan, muista ei palkkaa. Kiertoharjoitus myös auttanee tässä.

Nouto ei sujunut. Tultiin siihen tulokseen, ettei Nipa tiedä liikettä kokonaisuudessaan. Oli kyllä innostunut kapulasta, että on vaan tainnut olla koko ajan hämillään kun olen luullut ettei pidä kapulasta. Nyt siis harjoitellaan takaperin liikettä.

Kaukot Nipa tekee niin innolla, ettei pysy aloillaan vaan hyppelehtii liikkeet läpi. Liikerataharjoitusta siis tähän ja yritetään saada rauhallisempi mielentila.

Hyppy sujuu muutoin, mutta hakeutuu liian oikealle esteen taakse, jolloin riski paluussa esteen kierto. Palkkausta siis vasempaan reunaan.

Paljon on tekemistä, mutta osa onneksi vain hienosäätöä. Eilinen oli todella opettavainen päivä, sai vinkkejä voi-luokan liikkeiden harjoitteluunkin, jos siis joskus tulos avosta saadaan ja sinne asti päästään. :-D

Mä taidan olla niin kilpailuviettinen ja hullu, että niin kauan kuin Nipa kunnossa, niin jatketaan pään hakkaamista seinään. ;-) Mikä treeneissä oli parasta, niin Nipa oli koko ajan ihan innoissaan. Miia kehuikin iloisen oloiseksi koiraksi, kun ei tarvinnut kun omaa ääntä vähän innostaa, niin Nipa oli täysillä mukana. <3