Hyi hyi! Onpas sitä muka ollut kiire, kun ei ole kerjennyt tänne kirjoittelemaan vaikka jotain tapahtunutkin. ;D Elikkäs heinäkuussa lähdettiin taas Saariselälle koko ryhmärämän kanssa. Pojat olivat jälleen kovin kiinnostuneita poroista ja yritinkin sarvipäitä kartella lenkeillä.. Loman alkuun kävelin Masin kanssa mökin lähellä n.10km lenkin, missä lopuksi kiivettiin Kaunispään huipulle. Ei siis vastaa ihan kotona asteltavia tasamaa lenkkejä. ;) Reidet tulivat itsellä jonkin verran kipeiksi ja olipa Masikin sinä päivänä aika väsynyt.
Sitten se kaikkista pelätyin tapahtui.. Olin poikien kanssa laskettelurinteessa lenkillä, kun poro tuli puskista eteen. Sain vedettyä poikia jonkin verran takaisin päin, mutta kun esiin hyppäsi toinen poro, joka lähti mäkeä alas juoksemaan, oli peli menetetty. :( En pystynyt irtosorassa alamäessä pitämään poikia, kun rajusti perään yrittivät. Hihnat perässä painelivat ensin autotien yli ja sitten metsään. Yritin kipittää maitohappojaloilla perässä ja näinkin vilaukselta mistä kohtaa toinen meni metsään. Joen yli oli ainakin Masi mennyt, koska tuli sieltä pian takaisin. Mutta Nipaapa ei kuulunutkaan.. :( Huoli kasvoi heti järkälemäiseksi kesäkuisen reissun jäljiltä, ja sitten oli vielä hihna perässä ja metsästä alkoi UKK-kansallispuisto. Etsin 2,5h Nipaa metsästä ja olin varma etten sitä ikinä löydä. Koko ajan vierestä läksi poroja, rusakkoja, lintuja ym. joten aina löytyisi uusi jahdattava.. Olin jo menossa lähellä olevan rotkon pohjalle itkemään kohtaloa, kun puhelin soi ja nainen kysyi onko koirani karannut! Oli meidän oman mökin lähistölle mennyt toisen mökin rappusille ja istunut siellä jo ainakin tunnin. Asukkaat vaan olivat kissaihmisiä eivätkä meinanneet uskaltaa Nipan pannasta katsoa numeroa. Ruoan kanssa olivat onneksi saaneet sen katsottua ja saatiin poika kotiin!! <3 Voi sitä helpotusta! Elinikä lyheni taas puolella, mutta sainpahan pojan takaisin. <3
Lomalla ehtisin vielä Masin kanssa vaeltamaan lähemmäs 18km Kiilpäältä Kaunispäälle. Mielettömät maisemat ja se luonto!<3 Laanilan kultareitti talsittiin viimeisenä päivänä.

Nipan kanssa osallistuttiin loman jälkeen taas mejä-kokeeseen Nakkilassa. Jälki meni melkein samalla tavalla kuin edellisissä kokeissa, eka kulma vierestä ohi ja hukka. :/ No, sinä päivänä kukaan ei saanut ykköstulosta. Kaksi Nipan lisäksi kakkosen ja loput nollan. Paljon oli riistanhajua..

Masin kanssa käytiin elonäyttelyssä Raisiossa. Vähän kiireellä saavuttiin maalaistollon kanssa paikalle ja paljon oli ihmeteltävää. Tuomari ei halunnut tervehtiä koiria lainkaan ja tämä sai heti alkuun Masin hämilleen. Tuomari käyttäytyi muutoinkin oudosti ja sai mutkin hämilleen. Soppa oli valmis. Masi kammosi tuomaria ja tuomari ei pitänyt Masista siksi. Arvosteluksi tyydyttävä. ;) Noo, aina ei voi voittaa tai saada edes hyvää arvostelua. ;)

Treenattu ollaan edelleen perjantaisin ja välillä muulloinkin tottista. Nipan kanssa sujuu tällä hetkellä, Masin kanssa ei oikein. Nyt haetaan virettä Masin touhuun, nyt aristelee mua vaikka arjalaista koulutusta ei vielä ole saanutkaan. ;) Hakua ollaan myös viimein aloiteltu Masin kanssa ja vaikuttaa sopivan sille, kuten ajattelinkin. :)